Superjachten

Metaal in high-end interieurdesign

Metaal is onlosmakelijk verbonden aan hoogwaardig design in interieur, architectuur en kunst. Bij het ontwerpen en bouwen van superjachten staat buitengewoon hoge kwaliteit altijd voorop. Met metaal krijgt ieder project een unieke uitstraling. Grof, zwaar en robuust. Fijn, licht en elegant. Roestig en rustiek. Glanzend en luxueus.

Metaal is zeer gewild als hoogwaardige afwerking van designs voor high-end interieurs, zoals interieurs voor superjachten.

Ook VeroMetal®, onze koud vloeibare metal coating van écht metaal, is niet meer weg te denken uit interieurdesign voor superjachten. Door onze jarenlange ervaring, en de bewezen kwaliteit van onze metaalcoatings is VeroMetal® de eerste keuze van toonaangevende superjachtdesigners en -bouwers.

Samen met gerenommeerde designers en interieurbouwers zorgen wij er vervolgens voor dat elk superjachtontwerp met VeroMetal® een optimaal resultaat behaalt. Wij zijn er altijd om zo samen het beste eindresultaat te realiseren.

Klant vertelt:

“Wij zijn jachtbouwers, en alles wat wij maken moet van het allerhoogste niveau zijn. Onze klanten stellen hele hoge eisen, en vragen qua materiaal, afwerking en uitstraling om de hoogste kwaliteit.

Wij gaan dan ook echt een stap verder wat betreft de verwerking van, en afwerking met VeroMetal®, zodat we een meer dan perfect eindresultaat kunnen realiseren. Met VeroMetal® kunnen we in jachtinterieurs de luxueuze accenten aanbrengen waar onze klanten om vragen.”

Vrij en veilig ontwerpen met metal coating

Verometal® geeft ontwerpers een totale vrijheid in ontwerp, vorm én gebruik van materiaal. Onze metal coatings, gemaakt van echte metalen, kunnen worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Onze coatings kunnen worden aangebracht op kunststof, glas, beton, hout, gips, papier, textiel, … vul maar in. Het mogen gebogen vormen, gebolde of gedeukte oppervlakten zijn, alles kan een metalen uitstraling krijgen met onze metal coatings.

IMO gecertificeerd, veiligheid gegarandeerd

In de jachtbouw is het uitermate belangrijk dat er veilige en gecertificeerde materialen gebruikt worden. Alle VeroMetal® producten zijn uitgebreid getest en veilig te gebruiken. VeroMetal® is IMO-gecertificeerd. Met dit certificaat voldoen we aan de eisen in de jachtenbouw en is de veiligheid geborgd. De certificering is van toepassing op alle metalen zowel de VeroMetal® watergedragen als oplosmiddelhoudende variant. De combinatie van VeroMetal®, aangebracht op een IMO-gecertificeerd basismateriaal, voldoet aan de eisen die in de jachtenbouw gesteld worden.

Lees meer…

Kwalitatieve lichtgewicht metaalcoating van echt metaal

Metal coating van VeroMetal® is een koud vloeibaar metaal, gemaakt van échte metalen. Het geeft oppervlakken een bovenlaag met een luxe uitstraling. De aangebrachte laag vormt een sterke en duurzame maar lichtgewicht metalen finish, waarbij contouren en details van het originele ontwerp behouden blijven. De coating heeft na aanbrengen alle optische en fysische eigenschappen van het betreffende metaal. De koud vloeibare metal coating van VeroMetal® is naadloos aan te brengen op bijna ieder oppervlak en nagenoeg iedere vorm. Zelfs op een flexibele ondergrond! VeroMetal® krimpt nagenoeg niet en hecht zich stevig aan het oppervlak.

Klant vertelt:

“De omstandigheden op een jacht vragen doorgaans veel van de materialen die gebruikt worden. In het exterieur, maar óók in het interieur. De airconditioning, de luchtvochtigheid in de buitenlucht en het zoute zeewater zorgen voor buitengewone situaties.

Wij laten dan ook alle stalen met VeroMetal® testen onder extreme omstandigheden, zodat we weten wat het aankan en hoe de ondergrond reageert. Zelfs onder deze bijzondere omstandigheden hebben we met VeroMetal® weinig problemen op het vlak van hechting.”

Luxueuze uitstraling met metal coatings

Na het aanbrengen kan de metalen bovenlaag op veel verschillende manieren worden nabewerkt. Het kan bijvoorbeeld worden geschuurd, gepolijst, gepatineerd of geoxideerd. Gewaxt, gezandstraald, bewerkt met staalwol of geschuurd met olie. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

VeroMetal® heeft een brede variatie aan standaard metalen beschikbaar, zoals brons, koper, messing, zink, ijzer, manganese en roestvrijstaal. Maar er kan ook gekozen worden voor een op maat gemaakte exclusieve mix van metalen. Ons materiaal zorgt ervoor dat ieder ontwerp precies de juiste tint, glans, matheid of structuur krijgt. Samen met de designer en interieurbouwer kiezen we de beste metal coating voor het ontwerp.

Door diverse manieren van aanbrengen en bewerken, krijgen designs met onze metal coatings altijd een high-end uitstraling. Denk aan een matte afwerking, of juist een hoog gepolijst metaal voor een naadloze en strakke finish. Waar men ook voor kiest, met VeroMetal® is het eindresultaat altijd uniek. Ieder ontwerp is one of a kind.

Klant vertelt:

“Binnen de jachtinterieurbouw draait het om de details. Ieder onderdeel is gemaakt van de beste materialen, en vervolgens tot in de puntjes afgewerkt. Het eindresultaat moet zonder uitzondering volmaakt zijn. Wij brengen VeroMetal® in een egale laag aan, om het vervolgens zo te bewerken dat we die volmaakte afwerking realiseren.

Door het op de juiste manier te schuren, kunnen we zelfs hoogglans afwerken, dan zit er geen schuurkrasje meer in het oppervlak. Daar is echt vakmanschap voor nodig. Met ons vakmanschap, in combinatie met de kwaliteit van VeroMetal®, behalen we eindresultaten met een uitzonderlijke uitstraling.”

Samenwerken met VeroMetal®

VeroMetal® zorgt er graag voor dat alle partijen met elkaar in contact komen om tot een optimaal resultaat te komen. Samen met de designer en interieurbouwer zoeken we naar de juiste metal coating uit ons uitgebreide assortiment, of we maken een mix van metalen op maat.

Daarnaast bekijken we met welke afwerking het metaal de juiste uitstraling krijgt. Er zijn vele afwerkingen mogelijk van ruw versus gepolijst of gepatineerd versus onbehandeld oppervlak. Met onze uitgebreide ervaring in de jachtbouw en onze technische kennis helpen we graag om de beste oplossingen te vinden.

Samen streven we naar het maximale resultaat voor ieder project. Dat doen we door te zorgen voor een prettige samenwerking met alle betrokken partijen, een heldere communicatie en het geven van oprecht en eerlijk advies. Betrek ons in een vroeg stadium bij het ontwerpproces voor het beste en meest efficiënte resultaat.

Neem gerust contact met ons op, we helpen graag. Bekijk hier alvast spraakmakende en bijzondere projecten waarbij VeroMetal® is toegepast.

Klant vertelt:

“Wat betreft metaalcoating werken wij exclusief met VeroMetal®. We hebben ook andere producten gezien, maar dat had niet de kwaliteit die wij zoeken. VeroMetal® is echt een superproduct, het voldoet eigenlijk altijd aan onze verwachtingen. Met het juiste vakmanschap behaal je daar echt verbluffende resultaten mee.