VeroMetal® Antimicrobial

Oppervlaktebehandeling beschermt tegen bacteriën en virussen

VeroMetal® ontwikkelt en produceert al jarenlang antimicrobiële coatings ter bescherming van onze gezondheid. Ons intensief onderzoek heeft geleid tot een nieuwe unieke antimicrobiële finish, VeroMetal® Antimicrobial.

VeroMetal® Antimicrobial op een oppervlak doodt bacteriën en virussen, zélfs in het donker. VeroMetal® Antimicrobial is een metalen coating met een roestvrijstalen uiterlijk op basis van een legering van koper. Onze coating oxideert niet en heeft een zelfreinigende werking. Een met onze finish gecoat oppervlak behaalt een killing rate van 99% binnen 30 minuten met UV licht en binnen 60 minuten in het donker.

De nieuwste VeroMetal® Antimicrobial finish zorgt dat elk oppervlak hygiënisch en schoon blijft. Daarnaast behoudt het, ook bij intensief gebruik, zijn smetteloze roestvrijstalen uiterlijk.

Contact

 

Maakt hygiëne ook het verschil voor jullie klanten?

Voeg het belangrijke verkoopargument van hygiëne toe aan jouw product. Verscheidene bedrijven zijn al een traject opgestart om VeroMetal® Antimicrobial te integreren in hun product.

 

De verspreiding van ziekteverwekkers in jouw werkomgeving tegen gaan?

Het aanbrengen van VeroMetal® Antimicrobial op kritische plekken gaat de verspreiding van virussen en bacteriën tegen.

 

Iedere branche en product heeft specifieke kenmerken, richtlijnen en eisen.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, info@verometal.nl of +31 45 5330 952.

Hygiënisch én esthetisch

Sinds mensenheugenis staat koper bekend om zijn antibacteriële eigenschappen, maar koper is erg gevoelig voor verkleuring en oxidatie. Ook al heeft de verkleuring geen enkele invloed op de antibacteriële werking van het koper, geeft het, wanneer het om hygiëne draait, een verkeerde indruk.

VeroMetal® Antimicrobial heeft een permanente reine roestvrijstalen uitstraling mét de antibacteriële eigenschappen van koper. Kritische objecten en ruimtes blijven, naast hygiënisch schoon, ook visueel aantrekkelijk.

VeroMetal® Antimicrobial is een vloeibaar koud verwerkbaar metaal. Het metaal kan door een standaard nat-lak procedé (spuiten), spatelen of rollen aangebracht worden op nagenoeg ieder oppervlak, binnen en buiten.

De coating vormt een slijtvaste, desinfecterende laag. Zolang de laag aanwezig is blijft de antimicrobiële effect onverminderd hoog. Visuele inspectie van de laag is voldoende om de antimicrobiële werking te bewaken.

Bewezen resultaat

Tijdens vele onderzoeken, onder andere samen met WFK Cleaning Technology Institute, laat VeroMetal® Antimicrobial verbluffende resultaten zien.

Antibacterieel

VeroMetal® Antimicrobial vertoont zeer goede antibacteriële eigenschappen onder blootstelling van licht. In onafhankelijke testen werd de bacterie E. coli binnen 30 tot 60 min volledig geïnactiveerd.

Virus-dodende werking

De antivirale eigenschappen van VeroMetal® Antimicrobial zijn zeer veelbelovend. Onafhankelijke testen tonen aan dat virussen* aangebracht op een met VeroMetal® Antimicrobial behandeld oppervlak binnen 30 minuten zijn gedood.
* (getest met bacteriofaag Phi 6)

Effectief, ook in het donker

Onze coating is ook actief in het donker, het effect van de metalen en/of metaalionen die in de coating aanwezig zijn. VeroMetal® Antimicrobial heeft een eigen antimicrobiële capaciteit. Licht, zowel zon- als kunstlicht, versterkt de antivirale en antibacteriële eigenschappen van onze coating.

Zelfreinigende werking

VeroMetal® Antimicrobial zorgt tevens voor een efficiënte afbraak van complexe organische moleculen. Het breekt bijvoorbeeld het achtergelaten laagje vet van vingerafdrukken af. Voor een optimale werking van de coating is het aan te bevelen het oppervlak regelmatig schoon te maken.

Onafhankelijke testresultaten

Alle testen zijn uitgevoerd door gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksinstanties, waaronder WFK Cleaning Technology Institute in Krefeld.

Neem gerust contact met ons op wanneer je de onderzoeksrapporten wilt inzien.

Oneindig veel mogelijkheden

Vrijwel alle kritische objecten kunnen worden voorzien van een laag antibacteriële coating. Denk aan doorsnee gebruiksvoorwerpen zoals toiletten, deurkrukken, lichtschakelaars, telefoons, handvatten, balustrades, trapleuningen, bedden en kasten. Gehele werkoppervlakken of wanden kunnen op locatie naadloos gecoat of gestukt worden met VeroMetal® Antimicrobial.

De toepassingsmogelijkheden in bijvoorbeeld cleanrooms, laboratoria, en ruimtes in ziekenhuizen, verzorgingshuizen zijn legio. Ook in de (voedingsmiddelen)industrie is het aanbrengen van VeroMetal® Antimicrobial op kritische oppervlakten een goede remedie tegen de verspreiding van ziekteverwekkers.

Ook alledaagse consumentenproducten kunnen behandeld worden met VeroMetal® Antimicrobial met als doel de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Verschillende bedrijven over de hele wereld testen de toepassingsmogelijkheden voor hun product.

Onafhankelijke testresultaten

VeroMetal® Antimicrobial kan op vrijwel elke ondergrond aangebracht worden, zoals hout, metaal, kunststof, MDF, beton en gips. Maar ook glas, fiberglas, porselein, aardewerk, karton, papier, zelfs een flexibele ondergrond is mogelijk.

Alle behandelde oppervlakten helpen de verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan.

Bestendig en duurzaam

Het metaal in de coating zorgt dat de laag erg solide en duurzaam is. Het zorgt voor een bestendig esthetisch aantrekkelijk oppervlak met een lange gebruiksduur.

Historie

Al sinds 2004 heeft VeroMetal® antimicrobiële finishes ter bescherming van onze gezondheid. De voorloper van VeroMetal® Antimicrobial is VeroMetal® Anti Bacterial in de variaties koper, messing en brons.  Allemaal koperhoudende metalen die samen met de speciale binder de unieke antibacteriële VeroMetal® coating vormen.

Deze antibacteriële coating  werkt nog steeds uitstekend tegen ziekteverwekkers, maar het oppervlak verkleurt door aanraking, vocht en oxidatie. Helaas zijn dat intrinsieke eigenschappen van de desbetreffende metalen. Het nieuwe VeroMetal® Antimicrobial behoudt zijn rvs-uitstraling en vertoont deze verkleuring niet.

Jarenlang onderzoek

Gerenommeerde testinstituten voeren al jarenlang onderzoek uit naar de verspreiding van ziekteverwerkers via de aanraking van kritische gebruiksvoorwerpen. Complete ziekenhuisafdelingen in verscheidene Europese ziekenhuizen werden uitgerust met wc-brillen, deurklinken, deurplaten en lichtschakelaars voorzien van VeroMetal® Anti Bacterial Copper.

De verschillende oppervlakte-afwerkingen werden uitgebreid getest. De testresultaten op het gebied van de antibacteriële werking van VeroMetal® Anti Bacterial Copper waren uitstekend. Deze cruciale kennis en ervaring vormt de basis van VeroMetal® Antimicrobial.

Contact

 

Maakt hygiëne ook het verschil voor jullie klanten?

Voeg het belangrijke verkoopargument van hygiëne toe aan jouw product. Verscheidene bedrijven zijn al een traject opgestart om VeroMetal® Antimicrobial te integreren in hun product.

 

De verspreiding van ziekteverwekkers in jouw werkomgeving tegen gaan?

Het aanbrengen van VeroMetal® Antimicrobial op kritische plekken gaat de verspreiding van virussen en bacteriën tegen.

 

Iedere branche en product heeft specifieke kenmerken, richtlijnen en eisen.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, info@verometal.nl of +31 45 5330 952.