Over VeroMetal®

VeroMetal® is een koud vloeibaar metaal dat op nagenoeg ieder oppervlak kan worden opgespoten, gerold, gegoten of met spaan dan wel spatel kan worden aangebracht. Na het aanbrengen heeft VeroMetal® alle optische en fysische eigenschappen van het betreffende metaal.

VeroMetal® is echt metaal en zeer duurzaam. Het hecht zeer goed op vrijwel elk oppervlak en breekt of bladdert niet. VeroMetal® is in verschillende metaalsoorten verkrijgbaar. Door het oppervlak te schuren, polijsten, patineren of oxideren ontstaat er een uniek eindresultaat. Elke object krijgt een unieke en karakteristieke metalen uitstraling.

Spuiten-VeroMetal-500x375

Ook milieuvriendelijk en duurzaam

Realiseer een ontwerp met 90% minder metaal. Vervang massieve metalen delen door een milieuvriendelijkere oplossing. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgewicht ondergrond met een VeroMetal metalen finish van 120-150 micron. Het project heeft de uitstraling van echt metaal, maar er worden significant minder metalen grondstoffen verbruikt.

 

Daarnaast zorgt de lichtere constructie voor een besparing van energie doordat er minder gewicht verplaatst wordt. Het gevelproject van de Rabobank in Heerenveen (Nederland – 1800m2) is gebouwd met geveldelen met een totaalgewicht (inclusief achter constructie) van slechts 18 ton.