Ozeon® gevelpanelen

Gevelplaat met echt metaal

Spraakmakende gebouwen onderscheiden zich door hun tijdloze uitstraling, intrigerend karakter of de naadloze integratie in hun omgeving. Deze architecturale meesterwerken zijn het resultaat van visionaire architecten – individuen die emotie, beleving, en identiteit weten te vertalen naar een gebouw dat de tand des tijds doorstaat.

Ze worden gerealiseerd door ondernemingen die streven naar uitzonderlijke kwaliteit, enkel haalbaar met duurzame materialen en geavanceerde geveloplossingen. Zo wordt gegarandeerd dat deze gebouwen voor altijd hun tijdloze allure behouden.

VeroMetal Exterior02

Exclusieve, unieke metalen geveloplossingen

De geveloplossingen van Ozeon® zijn veelzijdig en bieden maximale ontwerpvrijheid. Architecten, bouwbedrijven en eigenaren van gebouwen kunnen zich onderscheiden in authenticiteit en exclusiviteit.

Het gebruik van metalen in het exterieur van een gebouw voegt een uniek karakter toe, variërend van strak en trendy tot authentiek en stijlvol, of juist spannend, robuust en stoer. Ozeon® ontwikkelt gevelbekleding die aan al deze kwalificaties voldoet, met als resultaat: ‘Het authentieke en karakteristieke van echt metaal met behoud van maximale en unieke ontwerpvrijheid.’

Ozeon® exclusieve gevelbeplating

– Maximale ontwerpvrijheid met exclusieve uitstraling
– Duurzaam
– Stevig maar licht in gewicht
– Eenvoudige bewerking, verwerking en montage
– Toepasbaar in geventileerde gevelsystemen
– Dimensiestabiel
– Brandveilig
– ETA gecertificeerd

Kwalitatief, duurzaam en licht van gewicht

Ozeon® staat bekend om zijn hoogwaardige plaatmaterialen met karakteristieke en tijdloze metalen. Gevelplaten met metalen zoals koper, zink, roestvast staal, brons en ijzer, specifiek ontworpen voor exclusieve en bijzondere geveloplossingen. De gevelplaten van Ozeon® hebben alle kenmerkende eigenschappen van echt metaal. Deze gevelbekleding biedt een volwaardig, duurzaam en kwalitatief alternatief voor massief metalen gevels. Ozeon® gevelpanelen zijn licht van gewicht, eenvoudig en efficiënt te installeren.

Esthetische effect van écht metaal

De Ozeon® (gevel)panelen, met een oppervlak van echt metaal, bieden verschillende esthetische mogelijkheden, allen met de intrinsieke eigenschappen van het betreffende metaal. Het metaal wordt aangebracht op een geperste minerale wol plaat, waardoor het esthetische effect van écht metaal wordt gecombineerd met de ontwerpvrijheid van een compact plaatmateriaal. De uitstraling van bijvoorbeeld het echte koper, brons, messing, gunsmoke of ijzer(roest) evolueert dan ook als de metalen zoals deze in massieve en oorspronkelijke vorm voorkomen.

VeroMetal Exterior12

Uniforme metalen uitstraling voor alle (gevel)elementen

Naast de Ozeon® gevelplaat is het mogelijk om andere (gevel)materialen te voorzien van eenzelfde metalen afwerking. Het vloeibare metaal kan worden aangebracht op kozijnen, hoekprofielen, dagkanten en andere elementen die integraal deel uitmaken van de gevel. Op deze manier kan een harmonieus gevelbeeld worden gecreëerd dat met traditionele materialen niet te evenaren is.

Een combinatie van sterk, veelzijdig en authentiek

Ozeon® combineert de voordelen van steen, hout en echt metaal in één product. Het is net zo robuust als steen, maar tegelijkertijd nog gemakkelijker te verwerken dan hout. Zelfs detaillering met een lichte ronding vormt geen probleem. Daarnaast heeft Ozeon® de authentieke uitstraling van een echt metalen gevel.

Ozeon® platen zijn voorzien van een echte metalen afwerking, waardoor ze eroderen en verweren zoals massieve metalen. Kleurvariaties zijn een normaal verschijnsel bij metalen en dus ook bij onze gevelplaten. Het natuurlijke patineerproces in de buitenlucht zorgt ervoor dat de panelen in de loop der tijd verkleuren, wat een natuurlijk karakter toevoegt aan elk paneel en aan de gevel als geheel. Na verloop van tijd geven de invloeden van buiten de gevel alleen maar een nog meer unieke en authentieke uitstraling.

Ozeon® plaatmateriaal is ETA-gecertificeerd en heeft een CE-keurmerk. De panelen voldoen aan de strenge eisen van de Europese Beoordelingsrichtlijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Eenvoudig te bevestigen

De Ozeon® gevelplaat kan worden bevestigd met alle gangbare bevestigingsmethoden die worden gebruikt voor gevels gemaakt met geperste minerale wol platen. Er kan gebruik gemaakt worden van zowel houten als aluminium achter constructies. De platen kunnen onzichtbaar bevestigd worden door te verlijmen, of zichtbaar door middel van schroeven of popnagels.

De Ozeon® panelen en de VeroMetal® metaalcoating zijn ook toepasbaar in het interieur of op andere elementen. Met altijd een karakteristieke, kwalitatieve metalen uitstraling als resultaat.

Voor meer informatie over de Ozeon® gevelpanelen ga naar www.ozeon.com of stuur een bericht naar info@ozeon.com.