Bewezen kwaliteit

Naast ontwerpvrijheid maakt de jarenlange ervaring en de bewezen kwaliteit dat toonaangevende architecten en ontwerpers VeroMetal® toepassen. Het beste bewijs zijn onze spraakmakende en bijzondere projecten, enkele daarvan zijn te vinden onder ‘Galerie’. VeroMetal® is bijvoorbeeld gebruikt in het Louvre Abu Dhabi, luxe winkelketens, voor verschillende kunstobjecten en als markante gevelbekleding. Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Toepassingen

VeroMetal® kan binnen en buiten voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Architectonische ontwerpen, gevelbekleding en bouwelementen. Design voor jachten, interieurs en winkelinrichting. Meubels, signage en kunstobjecten. VeroMetal zorgt voor een hoogwaardige metalen afwerking van ieder ontwerp en oppervlak. De aangebrachte laag vormt een sterke en duurzame maar lichtgewicht metalen finish. waarbij contouren en details van het originele ontwerp behouden blijven.

Herken kwaliteit

Je klant zoekt een metalen finish, maar wat is de beste keuze? Om je klant het beste eindresultaat te bieden is het belangrijk om meer te weten over de verschillende opties.

In het algemeen wordt de kwaliteit van een product bewezen door onder andere:

  • referenties, wat zijn de ervaringen van klanten en eindgebruikers;
  • technische support en kennis, geeft men goed advies en deelt men kennis;
  • service en leverperformance, wordt het product in goede conditie en op tijd geleverd, is men bereikbaar voor vragen.

Slechts enkele voorbeelden van aspecten waarmee je het verschil in kwaliteit objectief kunt beoordelen.

Metalen oppervlakken realiseren met koud vloeibaar metaal lijkt eenvoudig, maar vergt kennis en kunde gevoed door ervaring en opleiding. De kwaliteit van het eindresultaat wordt bepaald door een aantal basiselementen.

Het fysieke product

Het verschil tussen producten zit voor een deel in het ‘onzichtbare’. Zo ook bij metaalcoating. Een metaalcoating bestaat uit een binder die samen met het toegevoegde metaal de zichtbare kenmerken laat zien. Maar juist om langdurig te kunnen genieten van het eindresultaat zijn onderstaande ‘onzichtbare’ kenmerken van belang.

 

Een van de belangrijkste componenten, de binder, die zorgdraagt voor een perfecte homogene vloeibare massa zodat de uiteindelijke aangebrachte metalen laag aan kwaliteitskenmerken voldoen om goed langdurig goed te functioneren.

Belangrijke aandachtspunten zijn onder andere, krimp efficiëntie van het eindproduct. UV-bestendigheid, gelijkmatige verdeling van het metaal in de mix van belang voor een langdurige en goede hechting, de verwerkbaarheid en natuurlijk ook de brandwerendheid.

 

Ook de houdbaarheid van het basisproduct is van belang. Hoe lang kan bijvoorbeeld een geopend blik bewaard worden? Als deze periode te kort is dan kost dit op termijn geld en zorgt voor ergernis. Goed om hier van tevoren bij stil te staan.

 

Omdat de binder zo een belangrijk onderdeel is van het totaal, is de kennis daaromtrent ook heel relevant. Een eigen productontwikkeling en een eigen receptuur doorlopend gemonitord door een eigen R&D geeft zekerheid. Het blijven door ontwikkelen garandeert het blijvend aansluiten op de wensen van de zich steeds ontwikkelende markt.

 

En tot slot, hetgeen waar allemaal toch uiteindelijk om draait, het eindresultaat. Geeft het eindresultaat jou echt het ultieme echte metaalgevoel? Met meteen daarna de vraag, hoelang blijft het oppervlak zijn schoonheid behouden?

De kwaliteit van het product en een goede verwerking daarvan heeft direct invloed op het eindresultaat. Het is belangrijk dat de fabrikant beide onderdelen van het proces goed beheerst en controleert.

 

In test zie je dat VeroMetal® hoog scoort op gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, brandwerendheid, hardheid en slijtvastheid. Deze testresultaten zijn een onafhankelijke en  belangrijk graadmeter voor kwaliteit. De testresultaten zijn eenvoudig op te vragen.

Voor de beoordeling van de algehele kwaliteit van een product is echter een eenvoudige blik naar het verleden ook een goede graadmeter. Hoe lang bestaat een merk al en wordt het succesvol ingezet? Zijn gebruikers tevreden? Zijn er bekende projecten gerealiseerd met het product?

Kennis, ervaring en service

Een product bestaat uit meer dan alleen het fysieke product. Technische competentie en ervaring, marktkennis, en wereldwijde ondersteuning bij projectvoorbereiding en realisatie waar nodig, zijn evenzo belangrijk.

 

Een leverancier die de markt en zijn product goed kent, moet in staat zijn om gedegen technisch advies te geven met een goed onderbouwd antwoord.

Hij moet bereid zijn om alle kennis te delen met een aansluitend lespakket en systeem om aankomende specialisten te trainen. Zo blijft het kwaliteitsniveau hoog.

Cruciaal zijn daarnaast de juiste mensen. Daar moet je natuurlijk een goed gevoel bij hebben.

 

Een metaal finish is zoveel meer dan een product in een pot!