Spuit-applicatie

VeroMetal® is een koud metaalcomposiet dat aangebracht kan worden op nagenoeg iedere ondergrond. Elk object, met elk denkbare vorm, kan worden voorzien van een metalen afwerking. VeroMetal® is geschikt voor zowel binnen- als buiten toepassingen.

De spuitbare variant kan, naast spuiten ook gerold worden. Eventueel met als doel een kleine textuur aan te brengen. Wil je een echt strak oppervlak als eindresultaat, vergelijkbaar met een massief metalen plaat, dan is spuiten de beste manier van applicatie. VeroMetal® kan worden verwerkt met standaard spuitapparatuur (HVLP).

VeroMetal® producten zijn in zowel watergedragen of oplosmiddelhoudende uitvoeringen verkrijgbaar. De producten bestaan uit drie componenten; metaalpoeder, bindmiddel en harder of activator. Deze samenstelling geldt ook voor de spatelbare versie van VeroMetal®.

Het grote verschil tussen watergedragen, Aqua genaamd, en oplosmiddelhoudende producten is dat het maximale glansniveau bij de producten op basis van oplosmiddelen iets hoger is in vergelijking met die op waterbasis. Daarnaast heeft de oploshoudende variant een iets langere houdbaarheid. De versie op waterbasis is daarentegen bijna geurloos.

Kijk in onze Galerie voor enkele voorbeelden.