Spuiterijen

Metaal in architectuur, interieurdesign en kunst

Metaal is onlosmakelijk verbonden aan hedendaags design in architectuur, interieurdesign en kunst. Met metaal krijgt ieder project een unieke uitstraling. Grof, zwaar en robuust. Fijn, licht en elegant. Roestig en rustiek. Glanzend en luxueus.

Metaal is een populair materiaal in de designwereld. Ook VeroMetal®, onze koud vloeibare metal coating van écht metaal is niet meer weg te denken uit hedendaagse design.

Door onze jarenlange ervaring, en de bewezen kwaliteit van onze metaalcoatings is VeroMetal® de eerste keuze van toonaangevende architecten, designers en kunstenaars.

Samen met gecertificeerde VeroMetal® verwerkers zorgen wij er vervolgens voor dat elk project met VeroMetal® een optimaal resultaat behaald.

Won de Bie:

“VeroMetal® is een exclusief product, en het vakmanschap maakt het nog exclusiever. Als je je hierin eenmaal gespecialiseerd hebt, dan heb je jouw klant echt iets bijzonders te bieden. Je kunt je als verwerker echt op de kaart zetten. Dan komen er mooie projecten op je pad.

VeroMetal® gaat de hele wereld over. Het wordt vooral gebruikt in het hoog segment, van superjachten tot high-end interieurdesign. Dat is natuurlijk niet voor niets.”

Won de Bie is eigenaar van Metal Design Coatings in Alkmaar. Metal Design Coatings richt zich exclusief op het aanbrengen van Verometal® metaal coatings, op componenten voor zowel interieur als exterieur.

Realiseer met VeroMetal® de mooiste projecten voor bijzondere klanten

Ons ultieme doel is om een fantastisch eindresultaat te creëren voor ieder project waar VeroMetal® wordt gebruikt. Om dit te bereiken werken we samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gecertificeerde verwerkers. VeroMetal® verwerkers zijn echte vakmensen met een flinke dosis creativiteit, die alles op alles willen zetten voor elke klant. Ze streven naar de hoogste kwaliteit, zowel in service, als in vakmanschap. En dat moet ook, want een VeroMetal® verwerker werkt voor klanten die alleen genoegen nemen met het allerbeste.

VeroMetal® zorgt er graag voor dat alle partijen met elkaar in contact komen om tot een optimaal resultaat te komen. Onze verwerkers zoeken samen met de designer naar de juiste metal coating, of maken een mix van metalen op maat. Daarnaast bekijken zij met welke afwerking ze het metaal de juiste uitstraling kunnen geven.

Ron Zonderwijk:

“De kracht achter VeroMetal® is dat ze ervoor zorgen dat jij je klantenkring kunt opbouwen. Door de samenwerking met VeroMetal® krijg je toegang tot een bepaalde markt, en de kans om daar naamsbekendheid op te bouwen.

Met VeroMetal® heb je iets exclusiefs in handen, daarmee kun je je onderscheiden van de gewone spuiterijen. Klanten vinden inmiddels zelf de weg naar ons als ze VeroMetal® willen laten spuiten.”

Ron Zonderwijk is eigenaar van Spuiterij Zonderwijk in Noordwijkerhout. Spuiterij Zonderwijk is een all-round spuiterij met een specialisatie in de verwerking van VeroMetal® metaal coatings.

Opleiding en certificering

VeroMetal® heeft inmiddels jarenlange ervaring in het verwerken en toepassen van VeroMetal® metaalcoating. Deze kennis brengen wij graag over aan verwerkers met passie voor hun vak, en passie voor ons product. Gecertificeerde VeroMetal® verwerkers hebben een intensieve tweedaagse training in ons opleidingscentrum gevolgd. De training richt zich op alle facetten, verwerking, aanbrengen en nabewerking van de coating. Maar ook de markt en het calculeren. Wij onderwijzen de deelnemers uitvoerig over de talloze toepassingsgebieden en unieke eigenschappen van VeroMetal®. Na succesvolle afronding van de training zijn zij erkend VeroMetal® verwerker.

Samenwerking en service

We zijn en blijven graag betrokken bij onze verwerkers. We delen graag onze kennis en inzichten, zodat ook zij zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast delen we onze contacten en zorgen dat we nauw betrokken zijn om elkaar te helpen en ondersteunen.

Vanzelfsprekend zorgen we dat onze producten van een uitstekende kwaliteit zijn. Maar ook dat onze service van hetzelfde hoge niveau is. Daar zijn we elke dag bewust mee bezig. Onze stipte leveringen zorgen dat onze klanten altijd kunnen werken met het beste materiaal.

Rob Nagtzaam:

“Het materiaal, de levering, is er altijd snel, dat is ontzettend handig. Een tijdje geleden hadden we voor een project ineens veel materiaal nodig, en dan is het goed dat het voldoende op voorraad aanwezig is in het VeroMetal® magazijn.

De batches zijn van constante kwaliteit en de samenstelling is heel consistent. Binnen één project kun je de batches zonder problemen met elkaar verwerken. Je kunt er écht van op aan, dat is heel fijn.”

Rob Nagtzaam is eigenaar van Bronze Special Art in Bergschenhoek. Bronze Special Art is gespecialiseerd in exclusieve metalen afwerkingen voor zowel interieur als exterieur en richt zich op de realisatie van kunstobjecten in Verometal® metaal coatings.

Kwalitatieve metaalcoating van echt metaal

Metal coating van VeroMetal® is een koud vloeibaar metaal, gemaakt van échte metalen. Het geeft oppervlakken een bovenlaag met een luxe uitstraling. De aangebrachte laag vormt een sterke en duurzame maar lichtgewicht metalen finish, waarbij contouren en details van het originele ontwerp behouden blijven.

De coating heeft na aanbrengen alle optische en fysische eigenschappen van het betreffende metaal. De koud vloeibare metal coating van VeroMetal® is naadloos aan te brengen op bijna ieder oppervlak en nagenoeg iedere vorm. Zelfs op een flexibele ondergrond! VeroMetal® krimpt nagenoeg niet en hecht zich stevig aan het oppervlak.

Rob Nagtzaam:

“De vormvrijheid van VeroMetal® is een ontzettend mooie eigenschap. En het is echt metaal, dat is toch wel wat klanten willen. Die echt metalen uitstraling. Onze klanten kiezen eigenlijk bijna altijd voor VeroMetal®.

VeroMetal® is het beste alternatief voor massief brons gietwerk. Het heeft de looks, het is even mooi, het is duurzaam. En het heeft dezelfde eigenschappen als de echte metalen.”

Rob Nagtzaam is eigenaar van Bronze Special Art in Bergschenhoek. Bronze Special Art is gespecialiseerd in exclusieve metalen afwerkingen voor zowel interieur als exterieur en richt zich op de realisatie van kunstobjecten in Verometal® metaal coatings.

Metal coating aanbrengen

De coatings kunnen op diverse manieren aangebracht worden. De metal coating wordt in een dunne laag van 120-150 micron gespoten of VeroMetal® kan in een dikkere consistentie worden gespateld of gegoten. En door gebruik te maken van een textuurroller kan het metaal zelfs worden voorzien van een bijzondere textuur.

Na het aanbrengen kan de metalen bovenlaag op veel verschillende manieren worden nabewerkt. Het kan bijvoorbeeld worden geschuurd, gepolijst, gepatineerd of geoxideerd. Gewaxt, gezandstraald, bewerkt met staalwol of geschuurd met olie. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Waar men ook voor kiest, met een metalen finish is het eindresultaat altijd uniek. Ieder ontwerp is ‘one of a kind’.

Anton Duits:

“Het product is wat betreft verwerking echt heel constant. Het is je eigen productkennis, je verwerkingsmethodes en een groot stuk eigen creativiteit waardoor je iedere keer een uniek eindresultaat kunt realiseren.

Als je in een bepaald interieur een mooie deur wil hebben in tin, lood of brons, dan is het erg kostbaar om dat in het massieve materiaal te realiseren. VeroMetal® is een perfecte oplossing hiervoor. Je kunt dan een bestaande of nieuwe deur, gemaakt van praktisch materiaal zoals hout of mdf, overspuiten met het gewenste metaal.”

Anton Duits is eigenaar van de Gelderse Meubelspuiterij in Ede. De Gelderse Meubelspuiterij is gespecialiseerd in hoogwaardig spuitwerk van meubels en interieurelementen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Dankzij VeroMetal® kan een ontwerp met 90% minder metaal gerealiseerd worden door massieve metalen delen te vervangen door onze milieuvriendelijkere metal coatings. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgewicht ondergrond, met een VeroMetal® metalen finish van 120-150 micron. Op die manier krijgt een project de uitstraling van echt metaal, terwijl er significant minder metalen grondstoffen worden verbruikt.

Naast een besparing op metalen grondstoffen, zorgt de lichtere constructie ook voor een besparing van energie doordat er minder gewicht verplaatst wordt. Naast het voordeliger transport, zijn de lichtere onderdelen ook makkelijker hanteerbaar op de werkplaats en tijdens verwerking op locatie.

Anton Duits:

“VeroMetal® gaat wel met de tijd mee, dat vind ik een sterk punt. Zo hebben ze onlangs producten op waterbasis ontwikkeld, die nog milieuvriendelijker zijn.

Ik kijk er wel naar uit om daar mee te werken. Ze blijven zich ontwikkelen. Dat is belangrijk, want voor veel klanten is duurzaamheid een factor die meetelt.”

Anton Duits is eigenaar van de Gelderse Meubelspuiterij in Ede. De Gelderse Meubelspuiterij is gespecialiseerd in hoogwaardig spuitwerk van meubels en interieurelementen.