Interieur architectuur & design

Metaal en design

Metaal is onlosmakelijk verbonden aan hedendaags design in architectuur, interieurdesign en kunst. Met metaal krijgt ieder project een unieke uitstraling. Grof, zwaar en robuust. Fijn, licht en elegant. Roestig en rustiek. Glanzend en luxueus. Metaal is een populair materiaal in de designwereld. Ook VeroMetal®, onze koud vloeibare metal coating van écht metaal is niet meer weg te denken uit de hedendaagse designwereld.

De grenzen van design worden vaak bepaald door de mogelijkheden van de materialen. VeroMetal® metal coating verlegt deze grenzen doordat metalen afwerking op vrijwel elk oppervlak en materiaal kan worden toegepast.

VeroMetal® metaal coating heeft een groot aantal voordelen die resulteren in een ‘vrijwel ongelimiteerde vrijheid van ontwerpen met metaal’. Voordelen zoals lichtgewicht, vrije materiaalkeuze van de drager, vormvrijheid, naadloze afwerking, binnen- en buiten toepasbaar.

Onze metal coating is écht metaal

Metal coating van VeroMetal® is een koud vloeibaar metaal, gemaakt van échte metalen. Het geeft oppervlakken een sterke, duurzame en lichtgewicht echt metalen bovenlaag met een luxe uitstraling. De coating heeft na aanbrengen alle optische en fysische eigenschappen van het betreffende metaal.

VeroMetal® coating kan ieder oppervlak eruit laten zien als massief metaal. Onze lichtgewicht metal coatings zijn een kosten-efficiënt, milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor massief metaal.

Janneke van Woudenberg:

“Ik vind VeroMetal® echt een enorme aanvulling op de ontwerpmogelijkheden in metaal. Het is voor mij een nieuw product, dat ik zal blijven gebruiken in mijn ontwerpen. Vloeibaar metaal is echt een goede oplossing wanneer je tegen de praktische beperkingen van massief staal aanloopt.

VeroMetal® voelt ook echt koud aan. Het is natuurlijk ook echt metaal dat je op een drager spuit waardoor het ook het gevoel geeft van metaal. Echt anders dan de alternatieven, zoals poedercoating of metaalverf”.

Janneke van Woudenberg is senior Designer bij Wolterinck. Wolterinck is een high-end ontwerpbureau voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten.

Vrij ontwerpen met metal coating

Verometal® geeft ontwerpers een totale vrijheid in ontwerp, vorm én gebruik van materiaal. Onze metal coatings, gemaakt van echte metalen, kunnen worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Onze coatings kunnen worden aangebracht op kunststof, glas, beton, hout, gips, papier, textiel, … vul maar in. Het mogen gebogen vormen, gebolde of gedeukte oppervlakten zijn, alles kan een metalen uitstraling krijgen met onze metal coatings.

Op wandafwerkingen wordt vaak VeroMetal® AquaFill metal stuc voorgeschreven. Zo wordt ieder ontwerp uniek, onderscheidend en verrassend. Of het nu gaat om een compleet interieur, winkelinrichting of enkel een los bouwelement, alles kan een metalen uitstraling krijgen.

Verschillende stijlen en uitstralingen met metal coatings

Door diverse manieren van aanbrengen en bewerken, krijgen designs met onze metal coatings altijd een unieke uitstraling. Denk aan een matte afwerking of een hoog gepolijst metaal. Soms past een verweerd uiterlijk beter bij een ontwerp.

Dat kan ook met onze metalen; met gemak krijgt bijvoorbeeld ijzer een roestige uitstraling. Of kies een blauwstaal uiterlijk door de Manganese metal coating te patineren.

VeroMetal® heeft een brede variatie aan standaard metalen beschikbaar, zoals brons, koper, messing, zink, ijzer, manganese en roestvrijstaal. Maar er kan ook gekozen worden voor een op maat gemaakte exclusieve mix van metalen. Ons materiaal zorgt ervoor dat ieder ontwerp precies de juiste tint, glans, matheid of structuur krijgt. Samen met de designer kiezen we de beste metal coating voor het ontwerp.

Naadloze afwerking door metal coating

De koud vloeibare metal coating van VeroMetal® is naadloos aan te brengen op bijna ieder oppervlak en nagenoeg iedere vorm. Zelfs op een flexibele ondergrond! VeroMetal® krimpt nagenoeg niet en hecht zich stevig aan het oppervlak.

Daarnaast laat de spuitbare metalen finish de eigenschappen van de ondergrond intact. Zo blijft de houtnerf in een mooie houten vloer en de structuur op een wand of vloer zichtbaar. Ook het overspuiten van een textuur een heel bijzonder effect. VeroMetal® metal coatings geeft ieder ontwerp een lichtgewicht metalen finish zonder naden, waarbij de contouren en details van het originele ontwerp behouden blijven.

Janneke van Woudenberg:

”Eén van onze klanten wilde graag naast betonnen en houten elementen ook een metalen wand in het ontwerp van een exclusieve villa. We hebben ervoor gekozen om alle wanden in de centrale hal te bekleden met metaal.

Echt metalen platen gebruiken was niet haalbaar. We hebben ervoor gekozen om met VeroMetal® te werken. Met VeroMetal® hebben we de wanden zo kunnen bewerken dat het eruit ziet alsof de wand bekleed is met massieve metalen platen.”

Janneke van Woudenberg is senior Designer bij Wolterinck. Wolterinck is een high-end ontwerpbureau voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten.

Dezelfde metal coating voor interieur en exterieur

Metal coatings van VeroMetal® zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Architecten en ontwerpers kunnen in ieder type project exterieur en interieur onze metal coating toepassen. Stijlvolle leefruimtes in woningen en villa’s, zoals keukens, woonkamers en slaapkamers, maar ook in de afwerking buiten kan de coating gebruikt worden. Breng de stijl van buiten naar binnen of van binnen naar buiten.

Naast woningen wordt VeroMetal® metal coating ook ingezet voor luxe winkelinrichtingen, sfeervolle interieurs van restaurants en kantoor- of projectinrichtingen. Omdat de coatings zowel binnen als buiten op vrijwel iedere ondergrond kunnen worden aangebracht, kan het gekozen metaal consequent worden doorgevoerd in alle elementen van een ontwerp. Onze metal coating geeft een project binnen én buiten een bijzonder karakter.

Metal coating aanbrengen

De coatings kunnen op diverse manieren aangebracht worden. De metal coating wordt in een dunne laag van 120-150 micron gespoten of VeroMetal® kan in een dikkere consistentie worden gespateld of gegoten. En door gebruik te maken van een textuurroller kan het metaal zelfs worden voorzien van een bijzondere textuur.

Na het aanbrengen kan de metalen bovenlaag op veel verschillende manieren worden nabewerkt. Het kan bijvoorbeeld worden geschuurd, gepolijst, gepatineerd of geoxideerd. Gewaxt, gezandstraald, bewerkt met staalwol of geschuurd met olie. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Waar men ook voor kiest, met een metalen finish is het eindresultaat altijd uniek. Ieder ontwerp is one of a kind.

Samenwerken met Verometal®

VeroMetal® zorgt er graag voor dat alle partijen met elkaar in contact komen om tot een optimaal resultaat te komen. Onze verwerkers zoeken samen met de designer naar de juiste metal coating, of maken een mix van metalen op maat. Daarnaast bekijken zij met welke afwerking ze het metaal de juiste uitstraling geven. Er zijn vele afwerkingen mogelijk van ruw versus gepolijst of gepatineerd versus onbehandeld oppervlak.

Samen streven we naar het maximale resultaat voor ieder project. Dat doen we door te zorgen voor een prettige samenwerking met alle betrokken partijen, een heldere communicatie en het geven van oprecht en eerlijk advies. Neem gerust contact met ons op, en bekijk hier alvast spraakmakende en bijzondere projecten waarbij VeroMetal® is toegepast.

Janneke van Woudenberg:

“De samenwerking met Verometal® verloopt heel prettig. Alles gaat altijd in goed overleg. Alle samples worden bijvoorbeeld op tijd aangeleverd. Voor ons als architecten is het heel fijn als alles in het voortraject ook goed verloopt”.

Wolterinck ontwiep een uniek statement voor een exclusieve villa aan het water. In de centrale hal van de woning zijn de wanden bekleed met VeroMetal®. Bekijk en lees meer over dit project.