Industriële toepassingen

Metaal coating voor industriële toepassingen

Metaal is onlosmakelijk verbonden aan hoogwaardig design in architectuur, interieur en kunst. Met metaal krijgt ieder project een unieke uitstraling. Grof, zwaar en robuust. Fijn, licht en elegant. Roestig en rustiek. Glanzend en luxueus. Metaal is dan ook zeer gewild als hoogwaardige afwerking van elementen in zowel interieur als exterieur, zoals stalen deuren, kozijnen en trapleuningen.

Daarnaast wordt metaal steeds vaker toegepast als afwerking van bijzondere objecten, zoals exclusieve muziekinstrumenten, meubels en kunst. Door onze jarenlange ervaring, de bewezen kwaliteit, en de brede toepasbaarheid van onze metaalcoatings is VeroMetal® de eerste keuze in elke branche. Van architectuur tot interieur design, en van unieke objecten zoals muziekinstrumenten tot industriële toepassingen.

Monique van Balkom:

“Wij maken exclusieve en unieke elementen voor interieur en exterieur. Stalen deuren, ramen, kozijnen, spiegels, trapleuningen en andere elementen.

VeroMetal® past heel goed bij wat wij doen. Met VeroMetal® straalt het maatwerk en exclusiviteit uit. Elk project wordt uniek met VeroMetal®.”

Monique van Balkom is creatief adviseur en daarnaast ook eigenaresse van ‘t Stalen Huys

Onze metal coating is écht metaal

Metal coating van VeroMetal® is een koud vloeibaar metaal, gemaakt van échte metalen. Het geeft oppervlakken een bovenlaag met een luxe uitstraling. De aangebrachte laag vormt een sterke en duurzame maar lichtgewicht metalen finish, waarbij contouren en details van het originele ontwerp behouden blijven.

De coating heeft na aanbrengen alle optische en fysische eigenschappen van het betreffende metaal, en vraagt, net zoals massief metaal, zeer weinig onderhoud. De metal coating van VeroMetal® is naadloos aan te brengen op bijna ieder oppervlak en nagenoeg iedere vorm.

Monique van Balkom:

“Als je over VeroMetal® praat, dan praat je over een metaal. VeroMetal® heeft de werking van metaal, de touch van metaal, en de feeling van metaal.

Het gedraagt zich echt als metaal. Het verkleurt, het verandert, en het leeft nog veel meer dan massief staal. Onze klanten uit het hoger segment zijn daar enorm van gecharmeerd.”

Monique van Balkom is creatief adviseur en daarnaast ook eigenaresse van ‘t Stalen Huys

Dezelfde metal coating voor exterieur, interieur en bijzondere objecten

Metal coatings van VeroMetal® zijn geschikt voor zeer diverse toepassingen, zoals gevelelementen, interieurelementen en gebruiksobjecten. Industriële producenten kunnen op ieder type ondergrond onze metal coating toepassen. Markante gevelbekleding, geveldelen, raamkozijnen, deuren, muren en meubels, maar ook op bijzondere gebruiksobjecten zoals muziekinstrumenten en kunstwerken.

Omdat de coatings op vrijwel iedere ondergrond kunnen worden aangebracht, kan de gekozen metaal afwerking consequent worden doorgevoerd in alle elementen van een ontwerp. Onze metal coating geeft elk project een bijzonder karakter.

Naadloze afwerking met metal coating

De koud vloeibare metal coating van VeroMetal® is naadloos aan te brengen op bijna ieder oppervlak en nagenoeg iedere vorm. Zelfs op een flexibele ondergrond! VeroMetal® krimpt nagenoeg niet en hecht zich stevig aan het oppervlak. Daarnaast laat de spuitbare metalen finish de eigenschappen van de ondergrond intact. Zo blijft de houtnerf in een mooie houten vloer en de structuur op een wand of vloer zichtbaar. VeroMetal® metal coatings geeft ieder ontwerp een lichtgewicht metalen finish zonder naden. Ook specifieke gebruikseigenschappen van het originele ontwerp behouden.

Erik Nieuwenhuisen:

“Als gitaarbouwers hebben wij een zeer hoge standaard wat betreft afwerking. Het ontwerp van de gitaarmodellen is zeer verfijnd, met een mooie kromming van de gitaarhals zodat het goed in de hand ligt.

Door de hoge kwaliteit van VeroMetal® coatings, en de kwalitatieve afwerking door onze verwerker Ron Zonderwijk (Zonderwijk Spuiterij), blijven deze eigenschappen van de gitaar behouden.”

Erik Nieuwenhuisen is production manager bij Aristides Instruments, high end gitarenproductie

Metal coating aanbrengen

De coatings kunnen op diverse manieren aangebracht worden. De metal coating wordt in een dunne laag van 120-150 micron gespoten of VeroMetal® kan in een dikkere consistentie worden gespateld of gegoten. En door gebruik te maken van een textuurroller kan het metaal zelfs worden voorzien van een bijzondere textuur.

Na het aanbrengen kan de metalen bovenlaag op veel verschillende manieren worden nabewerkt. Het kan bijvoorbeeld worden geschuurd, gepolijst, gepatineerd of geoxideerd. Gewaxt, gezandstraald, bewerkt met staalwol of geschuurd met olie. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Waar men ook voor kiest, met een metalen finish is het eindresultaat altijd uniek. Ieder ontwerp is one of a kind.

Verschillende stijlen en uitstralingen met metal coatings

VeroMetal® heeft een brede variatie aan basismetalen beschikbaar, zoals brons, koper, messing, zink, ijzer, manganese en roestvrijstaal. Maar er kan ook gekozen worden voor een op maat gemaakte exclusieve mix van metalen. Ons materiaal zorgt ervoor dat ieder ontwerp precies de juiste tint, glans, matheid of structuur krijgt. Samen met de designer kiezen we de beste metal coating voor het ontwerp.

Door diverse manieren van aanbrengen en bewerken, krijgen designs met onze metal coatings altijd een unieke uitstraling. Denk aan een matte afwerking of een hoog gepolijst metaal. Soms past een verweerd uiterlijk beter bij een ontwerp. Dat kan ook met onze metalen; met gemak krijgt bijvoorbeeld ijzer een roestige uitstraling. Of kies voor een uiterlijk van blauwstaal.

Monique van Balkom:

“VeroMetal® geeft ontzettend veel creatieve mogelijkheden. Je kunt er alle kanten mee op qua afwerking en patineren. Bij ons mag het net wat robuuster en stoerder.

Vormt zich bijvoorbeeld een bepaalde textuur tijdens het patineren, dan werken we daar mee. Zo’n textuur geeft afhankelijk van de lichtinval telkens een bijzonder effect. Dan krijg je echt die uitstraling van geleefd metaal. We werken graag op die manier met VeroMetal®.”

Monique van Balkom is creatief adviseur en daarnaast ook eigenaresse van ‘t Stalen Huys

Samenwerken met VeroMetal®

VeroMetal® zorgt er graag voor dat alle partijen met elkaar in contact komen om tot een optimaal resultaat te komen. Onze verwerkers zoeken samen met de architecten en projectleiders naar de juiste metal coating, of maken een mix van metalen op maat.

Daarnaast bekijken zij met welke afwerking ze het metaal de juiste uitstraling geven. Er zijn vele afwerkingen mogelijk van ruw versus gepolijst of gepatineerd versus onbehandeld oppervlak.

Samen streven we naar het maximale resultaat voor ieder object. Dat doen we door te zorgen voor een prettige samenwerking met alle betrokken partijen, een heldere communicatie en het geven van oprecht en eerlijk advies. Ook begrijpen wij dat levertijd een belangrijke factor is in de industrie.

Niet voor niks heeft VeroMetal® bijna alle metalen altijd ruimschoots op voorraad, en onderscheid zich mede daardoor in de markt. Neem gerust contact met ons op, en bekijk hier alvast spraakmakende en bijzondere projecten waarbij VeroMetal® is toegepast.

Erik Nieuwenhuisen:

“Wij werken al sinds 2010 met VeroMetal®, en sinds enkele jaren met een gecertificeerde VeroMetal® verwerker, Spuiterij Zonderwijk. Een gedeelte van de afwerking voeren we zelf uit, en een gedeelte verzorgt Spuiterij Zonderwijk voor ons.

We hebben een hele fijne samenwerking met Ron Zonderwijk, en Ron voorziet ons waar nodig van advies. Zo realiseren we samen veel mooie en unieke gitaren.”

Erik Nieuwenhuisen is production manager bij Aristides Instruments, high end gitarenproductie